Uiterwaarden Run Nederasselt verwelkomt unieke wandelaars!

Na de eerste twee succesvolle uitvoeringen  van de ‘Uiterwaarden Run Nederasselt’ in de afgelopen jaren, vindt op zondag 26 september de derde editie plaats.

De Uiterwaarden run wordt georganiseerd door Stichting Nederasselt Gezond (SNG). Het doel van de stichting is om mensen te inspireren, om ze aan het sporten te krijgen, om ze te laten ervaren dat sporten/sportief bezig zijn erg leuk kan zijn (en dan vooral hardlopen en wandelen in het prachtige natuurgebied “de Uiterwaarden). SNG wil middels haar evenementen mensen aansporen om regelmatig te sporten en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere levensstijl.

Naast de 1 km kids run en de 5 en 10 km hardloop wedstrijd, heeft SNG dit jaar ook een “unieke wandeling” aan het programma toegevoegd. Een gezellige groepswandeling van 3,5 km voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Inclusiviteit ten voeten uit!

Via Uniek Sporten in de gemeente Heumen heeft SNG contact gelegd met de Stichting Uniek Wandelen Nederland. Een stichting, als uitvloeisel van de Special Olympics uit 2016, met Nijmeegse roots die met name in de wijde regio unieke wandelingen organiseert. Steeds in samenwerking met wandelverenigingen uit Heumen, Malden, Groesbeek, Wijchen en Nijmegen. En dit jaar dus bij de herstart van het unieke wandelen, ook uit Nederasselt. Deelnemers van elders zijn uiteraard ook van harte welkom. Aanmelden via www.uniek-wandelen.nl .

De starttijden zijn 10 uur (1 km kids run), 11 uur (5 km), 11.10 uur (unieke wandeling) en 12.30 uur (10 km).

De organisatie is verheugd dat de burgemeester van de gemeente Heumen acte de préséance geeft en het startschot voor de unieke wandeling zal verzorgen.

Informatie: www.nederasseltgezond.nl , www.uniek-wandelen.nl