Romeins foodfestival in Museumpark Orientalis

Op 21 en 22 augustus organiseert Museumpark Orientalis een Romeins foodfestival. Bezoekers kunnen zien hoe de Romeinse gerechten worden bereid en uiteraard kunnen zij de gerechten ook proeven.

Romeinse koks richten hun keukens in bij de Romeinse straat van het museumpark. Zij bereiden verschillende recepten uit het kookboek Re coquinaria van Marcus Gavius Apicius. Het is het oudste kookboek dat bewaard is gebleven. Apicius was een smulpaap en besteedde al zijn tijd en geld aan het bedenken en samenstellen van de meest geraffineerde gerechten. Dit weekend biedt Orientalis de kans om terug te keren naar het oude Romeinse Rijk en de gerechten te proeven.

Zo zal onder andere het gerecht Moretum worden gemaakt. Het is een mengsel van kaas, kruiden en knoflook. Knoflook was een uitzonderlijk ingrediënt in de Oud-Romeinse keuken. Vanwege de geur werd het bolgewas geassocieerd met arbeiders en moest de elite er niets van weten, terwijl knoflook vandaag de dag niet uit de Italiaanse keuken is weg te slaan. Naast Moretum zullen er nog meer gerechten worden gepresenteerd en natuurlijk geproefd!

Het Romeins foodfestival vindt plaats op 21 en 22 augustus van 11:00-17:00 in de Romeinse straat van het Museumpark. Er is geen toeslag aan dit evenement verbonden.