9 en 11 februari Online Open Dagen mbo met ‘live’ voorlichting

Dinsdag 9 en donderdag 11 februari opent ROC Nijmegen van 18:30 tot 21:30 uur voor de tweede keer online haar deuren voor iedereen die op zoek is naar een passende mbo-opleiding, zich wil laten om- of bijscholen of nog een mavo/havo/vwo-certificaat wil halen. Tijdens deze Online Open Dagen delen docenten en studenten hun eigen ervaringen, zijn de locaties in beeld, kunnen via live chat vragen worden gesteld én is er deze keer ook live voorlichting. 

De Online Open Dagen van ROC Nijmegen zijn een variant op de fysieke Open Dagen op locatie, zoals die voor Corona bestonden. Het volledige programma staat op de website

Aanmelden voor Online Open Dagen 

Aanmelden voor de Online Open Dagen kan via www.roc-nijmegen.nl/opendag. Bezoekers kunnen dan direct aangeven aan welke van de vijfendertig voorlichtingsrondes ze deel willen nemen (2 per avond). Voor elke opleidingsrichting is een voorlichtingsronde en er is algemene voorlichting over “Wat is mbo?”.  

Programma ‘Gasten op de bank’  

Tussen de voorlichtingsrondes door, is er een livestream. Docent Dirk Megens ontvangt in de studio allerlei gasten ‘op de bank’ (zie ook het programma op de site). Dit zijn docenten en studenten van verschillende opleidingsrichtingen. Zij vertellen over hun eigen ervaringen bij ROC Nijmegen. Zo krijgen bezoekers van de Online Open Dagen nog meer gevoel bij de school, de medewerkers en de toekomstige medestudenten. 

Hulp bij studiekeuze 

Naast live voorlichting en de livestream, is er een platform. Hierop staat informatie over alle richtingen en opleidingen, kunnen via chat live vragen gesteld worden, zijn er locatievideo’s en presentaties te bekijken. Voor degene die extra hulp wil bij het kiezen van een studie, is er ook een pagina: Hulp bij studiekeuze.