Paviljoen Arnhem-Nijmegen in gebruik genomen voor coronatesten

Corona testpaviljoen open tussen Arnhem en Nij. met o.a. Bruls. Nijmegen, 21-12-2020 .

Op maandag 21 december is het paviljoen Arnhem-Nijmegen opengegaan. Deze GGD-coronatestlocatie is goed bereikbaar voor mensen uit de regio’s Gelderland-Midden en -Zuid. Een afspraak maken voor een coronatest gaat via de gebruikelijke route: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800 – 1202. In het paviljoen wordt gewerkt met snelle testen. Burgemeester Bruls bracht, mede namens burgemeester Marcouch, een kort werkbezoek aan de locatie.

Beide directeuren Publieke Gezondheid, Moniek Pieters (Gelderland-Zuid) en Henk Bril (Gelderland-Midden) zien de voordelen. “Het testpaviljoen ligt prachtig centraal tussen Arnhem en Nijmegen en is goed bereikbaar voor de inwoners van Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden. In het paviljoen zullen snelle en innovatieve testen worden ingezet die op locatie worden geanalyseerd”.

Testen in het Paviljoen
Het paviljoen beschikt over 16 inpandige teststraten. Mensen die getest worden, parkeren hun auto of fiets en gaan lopend naar binnen; het pand is uiteraard ook toegankelijk voor mindervaliden. Er wordt gewerkt met snelle testen die in het paviljoen uitgelezen worden. De uitslag is er binnen 1 tot 2 uur, digitaal op coronatest.nl. Bezoekers  die niet over een DigiD beschikken, ontvangen de uitslag telefonisch. Bij een positieve test kan de GGD het bron- en contactonderzoek direct opstarten. Deze eerste periode start het paviljoen met 4 teststraten. De maximale testcapaciteit is 4.000 testen per dag.

Test aanvragen
Mensen maken nu en straks via de gebruikelijke route een afspraak voor een coronatest: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800 – 1202. Daar wordt bepaald waar iemand terecht kan voor een test. 

Uitbreiding testcapaciteit
Op dit moment is er voldoende testcapaciteit in regio Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Mensen kunnen dezelfde dag of binnen 24 uur terecht voor een test. De uitbreiding in de vorm van dit paviljoen vindt plaats op verzoek van het ministerie van VWS. Er moet voldoende testcapaciteit zijn voor als het aantal besmettingen weer toeneemt of als er een griepgolf komt. 

Samenwerking
Het paviljoen Arnhem-Nijmegen is een unieke samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, GGD Gelderland-Midden,  gemeente Nijmegen, evenementenbureau ACBN, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Ministerie van VWS, Defensie en VNO-NCW.