29 september | vervolg succesvolle pilot Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen

Op dinsdag 29 september vindt de tweede editie plaats van de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. De pilot werd in juli positief ontvangen en leverde toen 60 vacatures en 85 bijdragen van werkzoekenden op. Inmiddels zijn ruim 750 mensen lid van de LinkedIn-groep die is opgezet door het WerkgeversServicepunt van UWV en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Doel van de ‘coronaproof’ banenmarkt is om werkgevers, intermediairs en werkzoekenden in de regio Rijk van Nijmegen laagdrempelig met elkaar in contact te brengen. 

Werkgevers uit de regio presenteren op 29 september van 10.00 tot 13.00 uur hun vacatures tijdens de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen op LinkedIn. Geïnteresseerden kunnen daar direct op reageren. Ook presenteren werkzoekenden zich actief door hun cv te delen of een oproep of filmpje te plaatsen. 

Vraag en aanbod samenbrengen op LinkedIn
‘In deze onzekere tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden. In onze arbeidsmarktregio trekken wij daarin gezamenlijk op met UWV’, vertelt Anita Friebel van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. ‘Met dit laagdrempelig bemiddelingsplatform willen we werkgevers en werkzoekenden die de gevolgen van de coronacrisis ondervinden extra faciliteren.’ Laura Boers van UWV WerkgeversServicepunt vult aan: ‘Samen met werkgevers, werkzoekenden en intermediairs onderzoeken we of deze manier van matchen werkt. Met deze tweede editie willen we een bredere doelgroep aantrekken op LinkedIn. Ook gaan we meer resultaten boven water halen door een persoonlijker follow-up.’

Aanmelden is eenvoudig
Zorg dat u een LinkedIn-profiel heeft (aangemaakt) en log in op LinkedIn. In de zoekbalk kunt u zoeken op: ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’ of ga direct naar: https://www.linkedin.com/groups/8955067/.  Klik vervolgens op ‘lid worden’. U krijgt binnen 24 uur bericht, wanneer u lid bent geworden van de groep. In aanloop naar het event worden via de pagina handige informatie en tips gedeeld.

NLWerktDoor
Het initiatief in Nijmegen staat niet op zichzelf. Op de website NLWerktDoor.nl zijn meer bemiddelingsplatformen te vinden die met dit doel zijn opgericht. In Twente deed men eerder ervaring op met Online Banenmarkten, daar zijn inmiddels 5.500 mensen lid van de groep. Rijk van Nijmegen, Zwolle en Drenthe volgen dit succesvolle voorbeeld.