Muziektheaterspektakel Dr. Mirakel in Orientalis bij Nijmegen

Opera gaat, net als het leven, eigenlijk maar over drie dingen: angst, liefde en trouw blijven – aan jezelf én elkaar. Eitje toch? Niet echt, anno 2020, met corona, sociale media en verhitte debatten. In Dr. Mirakel komt een uitgeblust echtpaar en een hitsig jong stel lijnrecht tegenover elkaar te staan, met het omelettenkwartet als uitsmijter van de avond (pun intended). 

In Museumpark Orientalis bij Nijmegen geniet u dit weekend, 25 en 26 juli, coronaproof van deze opera op het galmende Plein van Pilatus. Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Op piano begeleid door Mark Toxopeus zingen de vier jonge zangers Lida Straathof, Lucie van Ree, Nick van Kuipers en Nathan Tax de sterren van de hemel. De opera van Georges Bizet is hertaald door Jeroen Sarphati en kreeg een creatieve bewegingsregie van Panda van Proosdij. 

“De spelers zoeken steeds hun eigen én elkaars grenzen op. In de snelkookpan van slechts drie repetitiedagen is geen plaats voor vastgeroeste ambtenaren, naïeve blonde deernen, uitgebluste getrouwde vrouwen of onbetrouwbare yuppen! Maar binnen de opera zelf gelukkig wel. 😉 ” zegt Panda van Proosdij.

Stichting Cherubino staat voor komische opera in gezongen Nederlands voor een breed publiek. Door de fysieke benadering raken zang en spel volledig vervlochten, en barst elke voorstelling van de energie en vondsten. Snelkoken houdt opera fris en knapperig!

—–

Dr. Mirakel

Cast: Lida Straathof, Lucie van Ree, Nick van Kuipers, Nathan Tax en Mark Toxopeus (piano)

Regie: Panda van Proosdij

Speeldata: zaterdag25 juli 20.00 uur en zondag 26 juli 15.00 uur, Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting bij Nijmegen. 

Let op, de locatie van de voorstelling bevindt zich op 30 minuten loopafstand van de kassa van het museum.

Tickets: www.museumparkorientalis.nl

Stichting Cherubino | info@cherubino.nl | www.cherubino.nl