Kersttheater in de Boskapel

Dit jaar organiseert de CGKV een Kersttheater. Net als vorig jaar wordt een aantal korte sfeervolle voorstellingen met veel muziek opgevoerd in de Boskapel. Daarna lopen bezoekers zelf de tocht naar Bethlehem, naar de stal. Daar ontmoet u Jozef en Maria met het kindje Jezus in de stal, in levende lijve. De route wordt aangegeven door de kerstlichtjes, de vuurkorven en de sfeervolle kaarsjes, zoals u dat gewend bent van eerdere jaren. Tientallen vrijwilligers uit allerlei kerken doen mee als acteur, muzikant of als figurant.

Acht jaar geleden alweer, in december 2012, organiseerde de CGKV voor het eerst een kerstlichtjestocht rondom de Boskapel en in het Augustijnenbos. Vele honderden mensen uit Nijmegen en omstreken hebben deze met kaarsjes verlichte route gelopen, en de herders en de engelen ontmoet. Op zaterdag voor Kerst volgden zij de kerstlichtjes door het bos en kwamen uit bij Jezus in de stal. Vorig jaar was er voor het eerst Kersttheater in de Boskapel. Na de voorstelling volgt u de kerstlichtjes door de tuin en ook dan komt u uit bij Jozef, Maria en het kindje Jezus in de stal.

Het Kersttheater vindt plaats op zaterdag 14 december van 18.00 tot 20.00 uur. Ieder half uur start er een nieuwe voorstelling. De laatste begint 20.00 uur. Vooraf verzamelen de bezoekers zich op het plein van de Boskapel en worden ze meegenomen naar het begin van onze jaartelling, de tijd waarin het kerstverhaal speelde.

Na de voorstelling en het bezoek aan de stal is er voor iedereen gelegenheid om op het plein voor de Boskapel een glaasje glühwein of warme chocolademelk te drinken. U kunt daar gezellig napraten terwijl de vuurkorven u verwarmen en de kaarsjes voor het kerstlicht zorgen. Kortom, het wordt een belevenis voor jong en oud!

Wat voor weer het ook is, het kersttheater gaat door. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Deelname is gratis voor iedereen. We adviseren om vanwege de verwachte drukte lopend of met de fiets te komen.

Wanneer, wat, waar?

  • Zaterdag 14 december 2019
  • Tijd: 18.00, 18.30, 19.00, 19.30 en 20:00 uur de laatste voorstelling
  • Locatie: Boskapel (Graafseweg 276, Nijmegen)
  • Toegang: gratis