Prinsenweekend in Nijmegen: 9 en 10 november

Knotsenburg, dinsdag 5 november 2019

Komend weekend stijgt de spanning weer naar een hoogtepunt voor de Nijmeegse carnavalisten. Wie worden de nieuwe Stadsprins en Jeugdprins van Knotsenburg voor het seizoen 2019/2020! Het antwoord op deze prangende vraag wordt aanstaand weekend beantwoord tijdens de Prinsenproclamatie op 9 en 10 november in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Twee dagen feest die bol staan met optredens van vele artiesten en waar weer alles aan gedaan is om een fantastische aftrap te hebben van een mooi carnavalsjaar in Knotsenburg.

Prinsenproclamatie

De proclamatie-avond zal ingevuld worden met spetterende optredens door artiesten van allerlei pluimage. U zult een fantastische avond tegemoet gaan. Om precies 11 over 11 zal de nieuwe Prins van Knotsenburg, samen met zijn kabinet geproclameerd worden. Aanvang van de avond is om 20.00 uur en de presentatie is in handen van ex-Prins Bart van de Berg.

Jeugdprins

Zondag 10 november wordt de nieuwe Jeugdprins bekend gemaakt. Vanaf 13:00 uur is iedereen van harte welkom. Voor elke leeftijd is er van alles te doen, zien en beleven. Knutselen, luchtkussens, ballonnen artiest, schminken, optredens, workshops noem maar op en alles onder presentatie van René Jansen. Om 15.11 uur vindt in de grote zaal van De Vereeniging de ontknoping plaats en zal eindelijk bekend worden wie de nieuwe Jeugdprins van Knotsenburg wordt! Natuurlijk zijn er aan drankjes en versnaperingen voor de kinderen gedacht.

Opening 11e van de 11e

Rond de klok van 11 over 11 in de ochtend van maandag 11 november, wordt op een ludieke manier het zottenfeest geopend bij de Mariken van Nieumeghen op de Grote Markt in Nijmegen. Een happening die door iedere Knotsenburger omarmd moet worden, een speciale opening van het seizoen met leuke optredens.

Thema: In Knotsenburg is het altijd bal!

Het thema van het Nijmeegse Carnaval is dit jaar ‘In Knotsenburg is het altijd bal’.