Voortaan gebiedsverbod voor jongeren die in Hatert voor overlast zorgen

NIJMEGEN – Jongeren die overlast veroorzaken in delen van Hatert, kunnen voortaan een verblijfsontzegging (gebiedsverbod) krijgen. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls hoopt daarmee overlast in de wijk tegen te gaan.

Vooral rondom het Cruyff Court aan de Couwenbergstraat is al jaren sprake van overlast, stelt de gemeente. Het gaat om een groep jongeren van 18 personen tussen de 16 en 18 jaar oud, maar ook over een enkeling die wat ouder is.

Deze groep is al enige tijd geleden gewaarschuwd dat ze in beeld zijn bij politie en gemeente. Volgens de gemeente dealen zij drugs, vertonen ze intimiderend gedrag en zorgen ze voor auto- en scooterverkeer wat gevaarlijke situaties oplevert.

Wanneer de handhavers vanaf nu jongeren betrappen op zaken zoals hinderlijk gedrag, baldadigheid en samenscholing, krijgen ze eerst een officiële waarschuwing. Daarna wordt er meteen bekeurd en reikt de politie naast een bekeuring ook een verblijfsontzegging uit, variërend van 2 tot 12 weken.

Er is op deze plaats sprake van hardnekkige overlast. Ik wil alle instrumenten benutten om hier, in het belang van de wijk, een halt aan toe te roepen.

Bruls