KO-Kracht biedt een lichtje voor een gezin

Dit najaar start Aroma het projectKO-Kracht. KO-Kracht is een uitbreiding op KunstExpress, een maatjesprojectvoor tieners die interesse hebben in kunst en cultuur en waar thuis geen ofweinig geld is voor kunsteducatie. Met KunstExpress komt Aroma sinds de startin 2014 op een positieve manier ‘achter de voordeur’. De ervaring is dat hetproject vaak ook een twinkeling en verlangen bij ouders teweeg brengt. Met KO-Krachtbiedt stichting Aroma ook de ouders van tienerkinderen een maatje.

Het plan om een project met de ouders  te doen is al een aantal jaren aan het sudderen. Door deelname aan het programma “Vrijwillige zorg in het gezin” van het Oranje Fonds zijn deze plannen nu concreet geworden. KO-Kracht is één van de 22 projecten die meedoen aan dit programma. Aroma kan hierdoor de komende drie jaar het project laten groeien in Nijmegen.

In KO-Kracht gaat het om het ontdekken van de unieke en eigen kracht van het gezin. Wat mag gekoesterd worden en wat heeft aandacht nodig? De ouder krijgt, net als het kind, een maatje. Het maatje verbindt zich gedurende een afgesproken periode aan de ouder en het gezin.

Deelnemers aan KO-Kracht kunnen, met of zonder hun maatje, meedoen aan wekelijkse activiteiten bij De Broederij, zoals: yoga, creatieve activiteiten, informatieve en inspirerende bijeenkomsten en samen eten. Ook bedenken ouder en maatje uitjes voor het hele gezin. Doordat ouders meedoen met KO-Kracht komen ze op een positieve manier in beweging. De ouder vindt ontspanning en er komt meer rust in het gezin.

Bij KunstExpress gaan kinderen met een maatje op onderzoek uit in de kunstwereld. Kind en maatje ontmoeten elkaar één keer per week om samen leuke, creatieve activiteiten te doen, zoals schilderen, muziek maken, hout bewerken, toneel spelen, een kunstenaar bezoeken of naar een voorstelling gaan. Met KunstExpress wordt het kind in zijn kracht gezet. Het kind krijgt persoonlijke aandacht, waardoor zijn of haar zelfvertrouwen groeit. KunstExpress stimuleert creatief talent en maakt meedoen mogelijk.

Aroma is op zoek naar maatjes voor het gezin. Wil jij meer verlichting brengen binnen een gezin waar spanning en stress op de voorgrond staan? De KO-Kracht maatjes die wij zoeken zijn nieuwsgierig naar een ander, zonder oordeel. Als maatje heb je ervaring met, of kun je je inleven in, het hebben van kinderen in de puberleeftijd. Je beleeft zelf plezier aan activiteiten ondernemen en bewegen (creatief, wandelen, yoga, tuinieren). Je bent tussen de 40 en 75 jaar en woont in (de omgeving van) Nijmegen.

Neem voormeer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Jorine de Bruin ofJanneke Wijdeveld, projectleiders KO-Kracht en KunstExpress: kunstexpress@stichtingaroma.nl, 024-6793232.

Locatie: De Broederij, Nieuwstadweg 37, Nijmegen.