Welkom bij Kunst van Samenleven in Orientalis

Stichting KUS exposeert de eerste drie weekenden van december Kunst van Samenleven op meerdere plekken in Museumpark Orientalis. Foto’s van en korte interviews met mensen van sociale organisaties en etnische groepen vormen de basis, met daarnaast hele mooie kunst over samenleven van o.a. Diederik Grootjans, Gabi Rets, Ria Roerdink, Geert Lemmers, Huub en Adelheid Kortekaas, Jac Splinter, Marie -Louise Fransen, Riet van der Lubbe, Marcel Blom, Theodora Kotsi, Sonja Hillen en Kim Tieleman , Andrea Hetfeld, Suus Baltussen +, Elly van Lieshout en Ella Heusinkveld.

Er is ook aandacht voor de kinderen met knutselactiviteiten en een speurtocht langs zestien poppentafereeltjes. Kinderen die een poppetje en een huis maken voor het ideale kinderdorp (zie www.stichtingkus.nl) en die meenemen naar Orientalis op 1 of 2 december mogen gratis naar binnen met één ouder/verzorger.

Elk dag (1, 2, 8, 9, 15 en 16 december) is er elk hele uur vanaf 11 uur t/m 15 uur een klein programmaatje in de Souk links na de entree. Op 1 december is om 11 uur de officiële opening met burgemeester Bruls en wethouder Bert Velthuis en de Molukse Tifa- en Menarigroep. Andere dagen en tijden treden bijvoorbeeld troubadour Mark Schilders, Smartlappenkoor ’t Mag geen naam hebben, pianist Gertjan Eldering en Ria Roerdink en Jan Hoenselaar op. Er kunnen met Daantje Kip keramieken bloemen, Lievelingen, gemaakt.

De tentoonstelling Kunst van Samenleven viert het vele goede dat gebeurt in het samenleven en zet mensen en groepen die daar aan bijdragen in het zonnetje. Het werk van kunstenaars verdiept en verlevendigt dit streven.

Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting