Bij Bosshardt; de gezelligste kledingwinkel van Nijmegen

De volle zakken met oude kleding puilen uit, waar moeten deze oude kledingstukken naar toe? Weggooien is zonde, zelf verkopen kost te veel tijd.

Bij Bosshardt Nijmegen, onderdeel van Leger des Heils Gelderland, geeft uw oude kleding een tweede kans.

Het Leger des Heils heeft al 100 jaar ervaring op het gebied van kleding inzamelen en deze een nieuw leven geven. De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 14 kilo kleding in de vuilnisbak. Het Leger des Heils ziet dit als grote verspilling en zet zich er dan ook graag voor in om dit te verminderen. Dit wordt gedaan door de 2000 Reshare kledinginzamelpunten door heel Nederland, Bij Bosshardt Nijmegen is zo’n inzamelpunt.

Huiskamer in de buurt
Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt voor iedereen. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, een gesprekje of natuurlijk om kleding te doneren en/of te kopen.
De vrijwilligers die bij Bij Bosshardt werken controleren de gedoneerde kleding grondig, zo kijken ze of de kleding schoon is, niet te oud of kapot is. Als dit niet het geval is kan de kleding worden klaargemaakt voor de verkoop. Het Leger des Heils vindt het belangrijk dat mensen, die het niet kunnen bekostigen, zich goed kunnen voelen in mooie kleding. De kleding wordt Bij Bosshardt tegen een zacht prijsje verkocht, broeken en truien zijn bijvoorbeeld slechts één euro per stuk. Zodoende kunnen mensen een leuk extraatje voor zichzelf kopen.

Duurzaamheid
Behalve aan de mensen wordt er ook aan de natuur gedacht, elke kilo kleding die opnieuw wordt gebruikt scheelt 3,4 kg CO2 uitstoot, simpelweg doordat er geen nieuwe kleding gemaakt wordt. De kleding die niet geschikt is voor verkoop in de winkel, wordt één keer per maand opgehaald en wordt op een andere manier gerecycled. Naast de opbrengsten van de kledingverkoop krijgt het Leger des Heils voor elke kilo onverkoopbare kleding een vergoeding. Deze opbrengst wordt ingezet voor projecten van het Leger des Heils.
Het Leger des Heils biedt eveneens kleding aan bij rampen en noodsituaties.

 

Twijfel niet langer waar uw oude of ongedragen kleding naar toe moet! Breng het naar Bij Bosshardt in Nijmegen en drink gezellig een kopje koffie met de onze vrijwilligers en bezoekers. Kom langs!

Bij Bosshardt Nijmegen
Molenweg 97
6543 VA  Nijmegen

T 024 373 97 10
www.legerdesheils.nl/gelderland