Jubileum: GVO de Klup

flyer jubileumfeestWat 40 jaar geleden begon als een enthousiast initiatief van oudervereniging VOGG en de SPD is in 40 jaar uitgegroeid tot een vereniging die haar bekendheid geniet in het Rijk van Nijmegen. In 1978 werd de oprichting van de stichting voor Gespecialiseerd Vormings-en Ontspanningswerk een feit. De behoefte aan vrijetijdsbesteding en ontmoetingsplaats voor mensen met een beperking was groot. Zonder geld maar met visie creëerden de bevlogen initiatiefnemers een draagvlak binnen beleidsmakers van gemeente, zorginstellingen en bestuurders. Van een kleinschalige locatie aan de Muiderslotstraat naar een voormalige kleuterschool aan de Ds. Creutzbergweg, het GVO groeide gestaag naar een stichting waar in de loop der jaren duizenden deelnemers hun hobby’s uitoefenden. Begeleid door minstens even zoveel vrijwilligers die beamen dat zijn hun bijdrage als een verrijking van hun leven ervaren.

De ontwikkeling van GVO de Klup ging niet altijd over rozen. Bezuinigingen van rijkswege, veranderingen in de wetgeving en de veroudering binnen het cliëntenbestand bedreigden het voortbestaan van het GVO. De stagnatie van aanwas van deelnemers en de terugloop van hun financiële mogelijkheden stelden het bestuur voor een fikse uitdaging. Maar gelukkig is de laatste jaren met hard werken en door de goede band met de omliggende gemeentes en de Driestroom, GVO de Klup de ergste crisis te boven en de gezellige, actieve ontmoetingsplaats waar deelnemers met veel plezier hun hobby uitoefenen gebleven. En of dat nu koken, knutselen, zwemmen, wandelen, fietsen, zingen of dansen is, er is voor ieder wat wils. In groepsverband bezoeken we graag concerten, musicals, toneelvoorstellingen en pretparken. Het ontmoeten en onderling plezier staan voorop, bij ons kun je zijn wie je bent!

Uiteraard kan dit alles niet zonder de belangeloze inzet van onze vrijwilligers, wat een kanjers, stuk voor stuk! Actief meedenkend met het bestuur om GVO de Klup nog meer bestendig te maken voor de toekomst. Zonder hun bijdrage hadden we nu zeker geen 40 jarig jubileum kunnen vieren. En dat gaan we dan ook uitgebreid doen op 30 juni a.s.!

Ben je een (oud) deelnemer, vrijwilliger, familielid, verzorger of draag je GVO de Klup een warm hart toe? Dan nodigen we je graag uit om dit bijzondere jubileum met ons te vieren. Kom op 30 juni a.s. vanaf 14.00 naar de Eendracht, het supportershome van N.E.C. (Steinweglaan 3), en ontmoet elkaar onder het genot van live muziek, sport & spel en een hapje en drankje. Je bent onze gast en van harte welkom! Aanmelden kan via www.gvodeklup.nl/jubileumfeest.

`