Hangt u uw plastic+ afvalzak ook op?

Van februari tot juli wordt er in Hatert een proef uitgevoerd met kroonringen voor de inzameling van uw plastic+ afval. U kunt als inwoner van de wijk Hatert tijdens deze periode gratis een kroonring ophalen bij Dar. U kunt de kroonring aan een lantaarnpaal bevestigen, zodat u op de inzameldag uw plastic+-zak aan de kroonring kunt ophangen.

Waarom een proef met kroonringen?
Bij Dar komen regelmatig vragen binnen of het mogelijk is om kroonringen op te hangen voor de afvalzakken voor plastic+. Dar wil graag de voor- en nadelen bij het gebruik van kroonringen inzichtelijk hebben, daarom starten we nu een proef in de wijk Hatert.

Kroonringen voorkomen dat de zakken wegwaaien en de inzamelaars van Dar kunnen er makkelijk bij. Belangrijk is wel dat u het plastic+ alléén op de dag dat Dar het afval inzamelt aan de kroonringen hangt. Zo zorgen we samen voor een schoon en opgeruimd straatbeeld.

Hoe komt u aan een kroonring?
Woont u in de wijk Hatert en wilt u graag een kroonring hebben voor uw plastic+ afval? Dan kunt u deze gratis en zonder afspraak ophalen bij de receptie van het klantcontactcentrum van Dar: Kanaalstraat 401 Nijmegen, open op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bij Dar wordt dan genoteerd op welke plek u de kroonring wilt ophangen en krijgt u een korte uitleg hoe u dat het beste kunt doen.

Looptijd van de proef
De proef loopt tot en met september 2018. Dan zetten we alle ervaringen op een rijtje en kijken we of kroonringen een geschikt hulpmiddel zijn en beschikbaar blijven.

Vragen of een kroonring ophalen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het klantencontactcentrum van Dar: info@dar.nl of via 024-3716000, bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.