N.S.R.V. Phocas – Traianus Regatta

Afgelopen oktober heeft de Nijmeegse Studenten Roeivereniging ‘Phocas’ voor het eerst in ruim tien jaar weer een roeiwedstrijd georganiseerd. In 2007 werd nog de Keizer Karel Regatta georganiseerd, een kleine regionale wedstrijd op het Maas Waal-Kanaal. De eerste editie van de Traianus Regatta had echter deelnemers uit alle uithoeken van het land. Zo deden ploegen uit Groningen, Delft en Maastricht mee. Het weer zat niet mee op de Spiegelwaal, maar toch is de organiserende commissie van de roeivereniging erg tevreden over de Regatta. De wedstrijd was veilig en vanuit de omgeving is geen enkele klacht gekomen over geluidsoverlast. Ook de Gemeente Nijmegen is nog even enthousiast als vorig jaar voor de nieuwe editie.

De Traianus Regatta Commissie, die de wedstrijd organiseert is ondertussen druk bezig met de editie die op 31 maart 2018 plaats zal vinden. De strijd op de Spiegelwaal zal dit keer nog groter zijn; de vereniging hoopt op een verdubbeling van het aantal deelnemende ploegen. Op de kant zal er voor de roeiers en toeschouwers genoeg ruimte zijn voor vermaak met muziek, commentaar, eten en, niet te vergeten, drinken.
Op het water roeien de deelnemende ploegen eerst 2000 meter, waarna ze na een pauze een sprintje van 500 meter kunnen trekken. De deelnemer of ploeg met het beste gemiddelde van de twee races is de uiteindelijke winnaar.

De vereniging heeft net als afgelopen jaar een paar belangrijke doelen voor ogen. Één hiervan is het voorkomen van overlast voor bewoners in de buurt van de Spiegelwaal. Door middel van intensief contact met de gemeente en de bewonersvereniging en het verspreiden van flyers met informatie en contactgegevens van de organisatie is er afgelopen jaar geen enkele klacht binnen gekomen. Veel buurtbewoners die een kijkje kwamen nemen op de wedstrijd waren zelfs erg enthousiast over het evenement. Daarnaast hoopt de vereniging de wedstrijd naar een nog professioneler niveau te tillen om de deelnemende roeiers een geweldige ervaring te bieden op en langs het water.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn ontstaan, beantwoordt de organisatie deze graag zo uitgebreid mogelijk. Deze vragen kunnen gericht worden aan traianus@nsrvphocas.nl